SZAK: festészet és grafika

ÓRAREND:csütörtök

Szeretek alkotni. Alkotni, jelen lenni, szemlélni, megélni, kifejezni, ez az egyik mozgatórugója az életemnek, a másik: mindezt megosztani, megajándékozni vele másokat.

Grafika, festészet, fotózás, faragás, kézművesség, zenélés, tánc, írás vagy épp kertészkedés különböző utak, melyeken keresztül a minket körülvevő és a bennünk lévő világgal ismerkedünk. És természetesen ennél sokkal többféle út áll előttünk nap mint nap, pillanatról-pillanatra. Ezek teljességének megtapasztalása hihetetlen örömmel tölt el, és ez az, amit szeretnék továbbadni, megtapasztaltatni azokkal, akik nyitottak erre, akik kíváncsiságból, önmaguk mélyebb megismerése miatt, tanulni akarásból, határaik szélesítéseként, gyógyulni vágyásból vagy akár kikapcsolódásból eljönnek a foglalkozásaimra. A rendelkezésünkre álló eszközök változhatnak és különböző minőségűek, mennyiségűek lehetnek, ám hogy mit szánunk magunkból alkotásra, az már a mi választásunk. Mondhatjuk, hogy valami nem megy, nem tudjuk, nem vagyunk rá képesek, vagy inkább kezdjük el és kiderül mire is vagyunk képesek, mire is vagyunk hivatva valójában, mivé is formáljuk az anyagot, magunkat s ez által a világot is, s mindeközben mivé formál minket a tapasztalás.

 

 

Szakmai fejlődésem jelentősebb állomásai:

Szombathely, Bartók Béla Zeneiskola. Hegedű és szolfézs. 1986-1990.

Szombathely, Berzsenyi Dániel Főiskola. Tanító szak, vizuális nevelés műveltségi terület 1996-2000.

Szombathelyi Zenebarátok Kórusegyesülete. 1996-2003.

Kaposvár, Csokonai Vitéz Mihály Pedagógiai Főiskola. Rajz tanár szak. 2000-2003.

Szombathely, Mesebolt Bábszínház. Báb- és díszletkészítő, segédszínész. 2002-2005.

Pécs, Pécsi Tudományegyetem, Művészeti Kar. Vizuális nevelőtanár szak. 2003-2005.

Budapest, Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet 60 órás továbbképzési programja. „In Memoriam Dr. Szabó Helga” 2013-2014.

Órarend: Csütörtök 16:30-19:30