A MŰVÉSZET KALAND, TARTS VELÜNK!

Magunkról

Nagykovácsi festői környezete és a főváros közelsége az elmúlt évtizedekben sokak számára tette vonzóvá községünket. Egyre több szülő kereste meg az itt élő művészeket, hogy vállalják el gyermekeik zenei oktatását. Ezért vetődött fel a gondolat: miért ne lehetne szervezett formában megoldani a zeneoktatást?

Így jött létre 1995-ben a Nagykovácsi Zeneiskola, melynek fenntartója a helyi művészek és művészetpártolók által alapított közhasznú szervezet, a Nagykovácsi Zenei Alapítvány. A kis létszámú, kezdetben mindössze hat hangszeres tanszakkal induló zeneiskola mára már négy művészeti ágban működő intézménnyé nőtte ki magát, ahol közel 300 gyermek művészeti képzése zajlik.
2001-ben intézményünk hivatalosan is felvette a Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola (NAMI) nevet.

Tanáraink többsége maga is gyakorló művész, akik foglalkozásukat hivatásnak, küldetésnek tekintik.
A NAMI nem csupán egy iskola, hanem mindannyiunk szívügye. Egy igazi kreatív műhely, ahol tanár és diák egymást inspirálva, együtt fedezik fel a művészet izgalmas világát.

Rólunk írták

"Maximalizmus abban, amiben hisznek, amihez értenek, és amit meg is valósítanak."

"Szívvel, lélekkel és magas szakmaisággal végzik a zeneiskola tanárai munkájukat, öröm ebben kívülről is részt venni."

"Nagyon magas a szakmai színvonal- és ez nem egy elfogult szülői vélemény, hanem a különböző versenyeken elért eredmények, kulturális rendezvényeken való szereplések, koncertek, gálaműsorok tényszerűen bizonyítják."

"A NAMI megszeretteti a zenét/a művészetet a gyerekekkel (és a szüleikkel is). Öröm, együttzenélés, érdeklődés felkeltése, közös élmények…“

"Lányom rendkívül introvertált és nála óriási előrelépés volt, hogy kiállt a közönség elé. Ezt tanárainak köszönhetjük, és hihetetlen eredménynek tekintjük, hogy kinyitották előtte ezt a világot."

"Azt tapasztaltuk, hogy gyermekeinknek nem csak a tananyagot adták le, hanem ennél sokkal többet kaptak a tanáraiktól: odafigyelést, megértést, motivációt."

"A NAMI Nagykovácsi egyik szellemi és kulturális központja, ahol a szülők valódi partnerek."

Nagykovácsi és a NAMI

A művészeti oktatás mellett kezdetektől fogva feladatunknak tekintjük a helyi közösségek kulturális életének fellendítését. Nem öncélú művészet a miénk. Szívesen mutatjuk meg a nálunk zajló munkát tágabb közösségünknek. Gáláinkat, koncertjeinket, előadásainkat, kiállításainkat nagy gondossággal és szeretettel szervezzük.

Alapítványunk közösségért végzett munkáját Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata 1998-ban „Nagykovácsiért Emlékérem” kitüntetéssel jutalmazta. Nagy büszkeségünkre Gáspár Kornélia igazgatónő személyes munkájának elismeréseként 2000-ben "Nagykovácsiért Emlékérmet", 2001-ben "Nagykovácsiért Érdemrendet", 2016-ban Szathmáry Lajos életműdíjat kapott. A rákövetkező évben alapítónkat, iskolánk tanárát, Lorenz Dávidot "Nagykovácsiért Emlékéremmel" jutalmazta az Önkormányzat, 2019-ben pedig Szathmáry Lajos díjat kapott. 2019-ben Czene Zsuzsa néptánc tanárunk odaadó és áldozatos munkájáért "Nagykovácsiért Érdemrend" kitüntetésben részesült.

fagyi
fagyi
fagyi
fagyi
fagyi
Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola | 2094 Nagykovácsi, Kossuth utca 101. | Intézményvezető: Gáspár Kornélia